Ceské Vánoce versus cínský Nový rok v kuchyni – Kateřina Šmajstrlová
Kateřina Šmajstrlová
Bachelor's thesis
Ceské Vánoce versus cínský Nový rok v kuchyni
Czech Christmas versus Chinese New Year in the kitchen
Abstract:
Cílem této práce bylo zachytit rozdíly, ale i podobnosti v oblasti česko ? čínské kultury během svátků. Pojem kultura jsem se snažila zachytit v oblasti stolování a stravování. Dále jsem se zabývala původem a symbolikou českých Vánoc v kontrastu ke Svátkům jara, neboli Novému roku v Číně. Obsahově je práce rozdělena na čtyři části. V první části bakalářské práce provádím deskripci české a čínské kuchyně …moreAbstract:
I describe Czech and Chinese cuisine in the first part of my bachelor work. I introduce typical sources for the preparation of viands and other dishes in the next part and its consequential way of cooking and gadgets needed in the kitchen for their preparation. I address to a regional allocation of dishes in the Czech Republic as well as in China in the second part of the work. I look for cause of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 12. 2009
Thesis defence
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 17. 12. 2009 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Filozofická fakultaBachelor programme / field:
Filologie / Německá filologie - Čínská filologie
Theses on a related topic
-
Tradice stolování v Rusku ve srovnání s českými tradicemi
Klára Čurdová -
Kulinářské tradice Těšínska a jejich uplatnění v současné gastronomii
Barbora Lukášová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Markéta Vaštová -
Korejské a české svátky a tradice
Lucie SNÁŠELOVÁ -
CHARAKTERISTIKA, TRADICE A ZVYKY ARMÉNSKÉ NÁRODNÍ KUCHYNĚ
Timofey Khripun
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights