Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem. – Helena PROCHÁZKOVÁ
Helena PROCHÁZKOVÁ
Bachelor's thesis
Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem.
Malotechnology possibilities in the production of functional foods , especially with anti-stress effect.
Abstract:
Práce se zabývá problematikou funkčních potravin, především ve vztahu k zdravějšímu životnímu stylu a prevenci před stresem. Dále je diskutován pojem malotechnologie a význam nutriceutik se zaměřením na antistresory. V rámci řešení práce byl vypracován návrh na užitný vzor "Výroba jablečného pyré s obilnými ß-glukany, fortifikované extraktem Leuzey saflorové." U výrobku byl navrhnut postup a způsob …moreAbstract:
The work deals with the issue of functional foods, especially in relation to a healthier lifestyle and prevent stress. Furthermore, it is discussed the concept and meaning of the malotechnologie and focusing on antistresory from nutriceutics. It was developed a utility model "Production apple puree with the cereal ß-glucans, fortified of extract Leuzea Safflower." They were designed processes and production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PROCHÁZKOVÁ, Helena. \textit{Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem.}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/q9m7c0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PROCHÁZKOVÁ, Helena. Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem.. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Sustainable Systems in Agricultural Land
Theses on a related topic
-
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Malotechnologie aplikačních forem bylinných preparátů a včelích produktů
Marian HÝBL -
Výroba jablečného pyré s obsahem Beta-glukanů z ječmene a ovsa
Miroslava VRZÁKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights