Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem. – Helena PROCHÁZKOVÁ
Helena PROCHÁZKOVÁ
Bachelor's thesis
Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem.
Malotechnology possibilities in the production of functional foods , especially with anti-stress effect.
Anotácia:
Práce se zabývá problematikou funkčních potravin, především ve vztahu k zdravějšímu životnímu stylu a prevenci před stresem. Dále je diskutován pojem malotechnologie a význam nutriceutik se zaměřením na antistresory. V rámci řešení práce byl vypracován návrh na užitný vzor "Výroba jablečného pyré s obilnými ß-glukany, fortifikované extraktem Leuzey saflorové." U výrobku byl navrhnut postup a způsob …viacAbstract:
The work deals with the issue of functional foods, especially in relation to a healthier lifestyle and prevent stress. Furthermore, it is discussed the concept and meaning of the malotechnologie and focusing on antistresory from nutriceutics. It was developed a utility model "Production apple puree with the cereal ß-glucans, fortified of extract Leuzea Safflower." They were designed processes and production …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zverejniť od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROCHÁZKOVÁ, Helena. \textit{Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem.}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/q9m7c0/.
Jak správně citovat práci
PROCHÁZKOVÁ, Helena. Možnosti malotechnologií při produkci funkčních potravin, zvláště s protistresovým účinkem.. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Sustainable Systems in Agricultural Land
Práce na příbuzné téma
-
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Malotechnologie aplikačních forem bylinných preparátů a včelích produktů
Marian HÝBL -
Výroba jablečného pyré s obsahem Beta-glukanů z ječmene a ovsa
Miroslava VRZÁKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva