Bc. Bc. Julie Londová

Diplomová práce

Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.

The Comparion of the Controlled Microoxidation Technology and the Wine Production in Wooden Barrels
Anotace:
Práce v rámci literárního přehledu popisuje problematiku vlivu kyslíku na víno a charakterizuje fenolické látky a antioxidanty v bílých vínech. Blíže specifikuje technologii řízené mikrooxidace, výrobu bílých vín v sudech a věnuje se taktéž alternativám dřevěných sudů. Experimentální část porovnává dvě varianty bílých vín odrůd Ryzlink rýnský a Rulandské modré – klaret, u nichž proces fermentace …více
Abstract:
The literary part of the thesis describes the issue of the influence of oxygen on wine and characterizes phenolics and antioxidants in white wines. The thesis also further specifies the technology of controlled micro-oxygenation, production of white wines in barrels and deals with wooden alternatives of barrels as well. The experimental part concerns the comparison os two variants of white wines. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta