Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech. – Bc. Bc. Julie Londová
Bc. Bc. Julie Londová
Diplomová práce
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
The Comparion of the Controlled Microoxidation Technology and the Wine Production in Wooden Barrels
Anotace:
Práce v rámci literárního přehledu popisuje problematiku vlivu kyslíku na víno a charakterizuje fenolické látky a antioxidanty v bílých vínech. Blíže specifikuje technologii řízené mikrooxidace, výrobu bílých vín v sudech a věnuje se taktéž alternativám dřevěných sudů. Experimentální část porovnává dvě varianty bílých vín odrůd Ryzlink rýnský a Rulandské modré – klaret, u nichž proces fermentace …víceAbstract:
The literary part of the thesis describes the issue of the influence of oxygen on wine and characterizes phenolics and antioxidants in white wines. The thesis also further specifies the technology of controlled micro-oxygenation, production of white wines in barrels and deals with wooden alternatives of barrels as well. The experimental part concerns the comparison os two variants of white wines. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity
Nikola Kopecká -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity
Petra Belfínová -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice dvouzrnky [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
František Šmíd -
Vliv řízené mikrooxidace na technologii bílých vín
Božena Průšová -
Využití dřevěných sudů ke školení bílých vín.
Šimon Gočik -
Využití dřevěných sudů ke školení bílých vín.
Šimon Gočik