Možnosti chmelení piva chmelovými extrakty a výrobky z chmele – Bc. Kateřina Tichá
Bc. Kateřina Tichá
Diplomová práce
Možnosti chmelení piva chmelovými extrakty a výrobky z chmele
Hopping possibilities by hop extracts and hop products
Anotace:
Účelem diplomové práce je shrnout možnosti chmelových preparátů v čele s chmelovými extrakty. Literární přehled je zaměřen na chemickou kompozici chmele, klíčovou přeměnu hořkých látek chmele uplatňujících se v pivovarském průmyslu a také popisuje technologii výroby jednotlivých chmelových preparátů a jejich možné aplikace. V další části je shrnut výrobní proces piva a s ním spojená mikrobiologie, …víceAbstract:
The aim of this thesis is to summarize the options of hop products leaded by hop extracts. The literature research focuses on chemical composition of hop, key transformation of hop bitter acids used in the brewing industry and also describes the technology of production of individual hop preparations and possibility of their application. The next part summarizes the beer production process including …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Josef Gattermayer, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chmelové produkty a možnosti jejich použití při výrobě piva a dalších nápojů.
Kateřina Tichá -
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Alexandr Mikyška -
Chmelové produkty a možnosti jejich použití při výrobě piva a dalších nápojů.
Kateřina Tichá -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová -
Sledování kvality chmelových výrobků v průběhu skladování
Emilie Hlavatá -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva -
Ekonomické aspekty evidence skutečných majitelů
Lukáš Beer -
A Cross-Cultural Analysis of Consumer Behaviour on the Indian and Czech Beer Markets
Bineesh Bino