Obiloviny v dietním stravování – Mgr. Marie Motáčková
Mgr. Marie Motáčková
Bakalářská práce
Obiloviny v dietním stravování
Cereals in nutrition therapy
Anotace:
Bakalářská práce na téma „ Obiloviny v dietním stravování „ se zaměřuje na charakteristiku známých druhů obilnin i druhů méně známých a opomíjených, jejich nutriční hodnotu, kulinární využití a prospěšnost ve zdraví a nemoci. Další část je věnována pacientům s celiakií, jejich zdravotním problémům a nutričnímu stavu.Abstract:
The bachelor's thesis with the subject "Cereals in the diet food" focuses on the characteristics of known species of cereals and lesser known and neglected ones, their nutritional value, culinary use and the benefits in health and disease. Further part is concerned with the patients suffering from the celiac disease, their health problems and nutritional state.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/h0p27/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 7. 2009
- Vedoucí: PaedDr. Věra Bulková
- Oponent: Mgr. Kamila Jančeková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Znalosti prevence vybraných neinfekčních chorob hromadného výskytu u žáků středních škol
Lucie POLANSKÁ -
Primární prevence neinfekčních chorob hromadného výskytu
Jana Rybníčková -
Prevention of health damage as a result of terrorism, political violence and its impact on civil population, with special focus on women
Yuliya Lyamzina