Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů vepřového masa – Monika MUŽÍKOVÁ
Monika MUŽÍKOVÁ
Bakalářská práce
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů vepřového masa
The comparison of selected quality indicators of pork meat
Anotace:
Hlavním cílem bakalářské práce bylo porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů vepřového masa. V literární rešerši jsou popsány základní charakteristiky vepřového masa a vývoj posmrtných změn, při kterých dochází ke zrání nebo k případným odchylkám. V praktické části byly naměřeny hodnoty pH a bioimpedance u dvou různých plemen prasat, čistokrevné linie Českého bílého ušlechtilého a hybridní linie …víceAbstract:
The main aim of the thesis is comparison of qualitative indicators of pork meat. The literature review focuses on basic characteristics of pork and development of post mortem changes in which is detected process curing meat and potential quality deviations. In the practical part, there were measured pH values and bioimpedance of two different pig's breeds, including purebred České bílé ušlechtilé and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MUŽÍKOVÁ, Monika. Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů vepřového masa. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Michaela Seilerová -
Barevné změny masa baleného v ochranné atmosféře
Michaela MACKOVÁ -
Sledování postmortálních změn jakosti u masa
Radek HOLÍK -
PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce
Aleš PUDIVÍTR -
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Lenka ČERNÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva