Šárka DVORSKÁ

Bakalářská práce

Přirozeně se vyskytující alkaloidy v potravinách

Bakalářská práce

Naturally occurring alkaloids in foods
Anotace:
Alkaloidy jsou přírodní dusíkaté látky velmi rozdílných struktur a vlastností. V rostlinné říši jsou alkaloidy značně rozšířeny a často mají velice silné fyziologické účinky. Patří mezi ně vůbec nejsilnější rostlinné jedy a mnohé z nich jsou nepostradatelné v dnešním lékařství. Jedná se o přirozeně toxické látky, které jsou přirozenou součástí ochranných systémů rostlin. Alkaloidy se vyskytují v potravinách …více
Abstract:
Alkaloids are natural nitrogenous substances of very different structures and properties.In the vegetable kingdom alkaloids are widely distributed and often have very strong physiological effects. Among them the strongest plant poisons, and many of them are indispensable in today´s medicine. They are naturally toxic substances, which are a natural part of plant protection systems. The alkaloids are …více
 

Klíčová slova

Alkaloidy potraviny.
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 11. 2010
Zveřejnit od: 1. 1. 2099

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 12. 2010
  • Vedoucí: RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DVORSKÁ, Šárka. Přirozeně se vyskytující alkaloidy v potravinách. Ústí nad Labem, 2010. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 15. 11. 2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakulta

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Toxikologie a analýza škodlivin