Bakteriální kontaminace listové zeleniny a klíčků – Bc. Vladimíra Kovářová
Bc. Vladimíra Kovářová
Diplomová práce
Bakteriální kontaminace listové zeleniny a klíčků
Bacterial contamination of leafy vegetable and sprouts
Anotace:
V posledních desetiletích se zvyšuje podíl syrové zeleniny ve stravě člověka, což má nepopiratelný pozitivní vliv na zdraví, zejména v oblasti prevence nádorových onemocnění a kardiovaskulárních chorob. S konzumací syrové zeleniny se ale pojí i rizika, protože zelenina může být kontaminovaná humánními patogeny, a její konzumace tak může vyvolat onemocnění. V posledních letech byl zaznamenán zvýšený …víceAbstract:
In recent decades, the proportion of raw vegetables in the human diet has increased, which has an undeniable positive impact on health, particularly in the prevention of cancer and cardiovascular diseases. However, there are also some risks associated with the consumption of raw vegetables. Since vegetables can be contaminated with human pathogens, the consumption of raw vegetables can cause certain …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 1. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/n41sk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 2. 2014
- Vedoucí: Mgr. Andrea Vávrová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.