Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti – Bc. Lenka Tomášková
Bc. Lenka Tomášková
Master's thesis
Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti
Determination of Selected Nutritional Parameters of Gluten-Free Flakes Before and After Digestibility
Abstract:
V teoretické části se práce zabývala charakteristikou vybraných obilovin a pseudoobilovin používaných pro výrobu vloček. Byla podrobně popsána výroba vloček hydrotermálním ošetřením s následným rozválcováním a výroba vloček extruzí. V experimentální části byla provedena stanovení jakostních parametrů bezlepkových vloček jako je stanovení vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, vlákniny, polyfenolů a antioxidační …moreAbstract:
In the theoretical part, the thesis dealt with the characteristics of selected cereals and pseudocereals used for the production of flakes. The production of flakes by hydrothermal treatment followed by rolling and the production of flakes by extrusion were described in detail. In the experimental part, quality parameters of gluten-free flakes were determined, such as determination of moisture, ash …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TOMÁŠKOVÁ, Lenka. \textit{Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/qf4u9i/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Tomášková, Lenka. Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti . Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Vliv inkubačních roztoků na in vitro stravitelnost travní siláže
Kateřina Stárková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková