Bc. Lenka Tomášková

Master's thesis

Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti

Determination of Selected Nutritional Parameters of Gluten-Free Flakes Before and After Digestibility
Abstract:
V teoretické části se práce zabývala charakteristikou vybraných obilovin a pseudoobilovin používaných pro výrobu vloček. Byla podrobně popsána výroba vloček hydrotermálním ošetřením s následným rozválcováním a výroba vloček extruzí. V experimentální části byla provedena stanovení jakostních parametrů bezlepkových vloček jako je stanovení vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, vlákniny, polyfenolů a antioxidační …more
Abstract:
In the theoretical part, the thesis dealt with the characteristics of selected cereals and pseudocereals used for the production of flakes. The production of flakes by hydrothermal treatment followed by rolling and the production of flakes by extrusion were described in detail. In the experimental part, quality parameters of gluten-free flakes were determined, such as determination of moisture, ash …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Tomášková, Lenka. Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti . Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe