Využitie divokých kvasiniek vo vinárstve – Daniel Mundi
Daniel Mundi
Bakalářská práce
Využitie divokých kvasiniek vo vinárstve
Využití divokých kvasinek ve vinařství.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití nesacharomycétnych kmenů kvasinek při výrobě vína. V literárním přehledu přibližuje kmeny divokých kvasinek, jejich pozitivní a negativní vlastnosti, dostupnost a využití preparátů obsahujících tyto typy kvasinek. Cílem praktické části, je na zaklade prostudování literatury a dokumentů, týkajících se divokých kmenů kvasinek, vyrobit víno a následně jej …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of using non-saccharomycete yeast in wine production. In literature review describes strains of wild yeast, they positive and negative properties, availability and use of preparations containing these types of yeast. The aim of the practical part, is to produce wine on the basic of the studied luterature and documents, concerning wild yeast, strains and subsequently …víceAbstract:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou využitia nesacharomycétnych kmeňov kvasiniek pri výrobe vína. V literárnom prehľade približuje kmene divokých kvasiniek, ich pozitívne a negatívne vlastnosti, dostupnosť a využitie preparátov obsahujúcich tieto typy kvasiniek. Cieľom praktickej časti, je na základe preštudovanej literatúry a dokumentov, týkajúcich sa divokých kmeňov kvasiniek, vyrobiť víno …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství