Biologická aktivita vybraných druhů korálovce (Hericium; Hericiaceae) a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin – Bc. Petra Kamínková
Bc. Petra Kamínková
Diplomová práce
Biologická aktivita vybraných druhů korálovce (Hericium; Hericiaceae) a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Biological activity of selected species of Hericium (Hericiaceae) and outline of their possible application in the development of functional foods
Anotace:
Přítomností biologicky aktivitních látek jsou proslulé zejména potraviny z kategorií ovoce a zelenina. Nicméně jedlé houby se jeví být také zajímavým zdrojem zdraví prospěšných sloučenin. Současná věda hledá inspiraci například v tradičním čínském léčitelství, jež po více než tisíc let používalo léčivé houby, mezi které patřil mimo jiné korálovec ježatý. Cílem diplomové práce bylo stanovit antioxidační …víceAbstract:
It is a well-known fact that bioactive compounds are present in foods such as fruit and vegetable. Nonetheless, edible mushrooms seem to be an interesting source of health promoting compounds as well. Current science seeks inspiration for instance in traditional Chinese medicine that has been using medicinal mushrooms, including Hericium erinaceus, for more than a thousand years. The purpose of this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KAMÍNKOVÁ, Petra. \textit{Biologická aktivita vybraných druhů korálovce (Hericium; Hericiaceae) a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/qf98hg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva