Bc. Jakub Janota

Master's thesis

Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně

Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Abstract:
V této práci byl zkoumán vliv nesacharomycetových kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně. V teoretické části jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich dělení, funkce a toxicita vybraných biogenních aminů. Byly popsány biogenní aminy v potravinách a také ve víně a parametry, které ovlivňují jejich tvorbu. Popsány byly také bakterie mléčného kvašení a kvasinky. Teoretickou část uzavírá popis nesacharomycetních …more
Abstract:
In this thesis the influence of non-saccharomycetous yeasts on the biogenic amine content of wine was investigated. In the theoretical part, the biogenic amines, their subdivision, functions and toxicity of selected biogenic amines are characterized. The biogenic amines in food, also in wine and the parameters that influence their formation were described. Lactic acid bacteria and yeasts were also …more
Abstract:
V tejto diplomovej práci sa skúmal vplyv nesaccharomycetných kvasiniek na obsah biogénnych aminov vo víne. V teoretickej časti sú charakterizované biogénne amíny, ich delenie, funkcie a toxicita vybraných biogénnych amínov. Ako ďalšie sa popisovali biogénne amíny v potravinách, taktiež vo víne a parametre ktoré ovplyvňujú ich tvorbu. Popisovali sa aj baktérie mliečneho kvasenia a kvasinky. V závere …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture