Bc. Jakub Janota

Master's thesis

Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně

Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Anotácia:
V této práci byl zkoumán vliv nesacharomycetových kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně. V teoretické části jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich dělení, funkce a toxicita vybraných biogenních aminů. Byly popsány biogenní aminy v potravinách a také ve víně a parametry, které ovlivňují jejich tvorbu. Popsány byly také bakterie mléčného kvašení a kvasinky. Teoretickou část uzavírá popis nesacharomycetních …viac
Abstract:
In this thesis the influence of non-saccharomycetous yeasts on the biogenic amine content of wine was investigated. In the theoretical part, the biogenic amines, their subdivision, functions and toxicity of selected biogenic amines are characterized. The biogenic amines in food, also in wine and the parameters that influence their formation were described. Lactic acid bacteria and yeasts were also …viac
Abstract:
V tejto diplomovej práci sa skúmal vplyv nesaccharomycetných kvasiniek na obsah biogénnych aminov vo víne. V teoretickej časti sú charakterizované biogénne amíny, ich delenie, funkcie a toxicita vybraných biogénnych amínov. Ako ďalšie sa popisovali biogénne amíny v potravinách, taktiež vo víne a parametre ktoré ovplyvňujú ich tvorbu. Popisovali sa aj baktérie mliečneho kvasenia a kvasinky. V závere …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedúci: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Híc, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture