Bc. Žaneta ŠVÉDOVÁ

Master's thesis

Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.

The use of hydrocolloids in poultry meat products.
Abstract:
Cílem této práce bylo zhodnotit využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích. Potravinářské hydrokoloidy patří mezi tzv. potravinářské přísady neboli aditiva, jenž významně upravují strukturní vlastnosti potravin. Slouží zejména jako zahušťovadla. Nejpoužívanější hydrokoloidy v masné výrobě jsou škroby, karagenany, xanthan, guarová guma, lokustová guma, guma Euchema, konjaková guma, guma karaya …more
Abstract:
The aim of this study was to evaluate the use of hydrocolloids in poultry meat products. Food hydrocolloids belong between also called food ingredients or additives, which modifies the structural properties of food. It serves mainly as thickeners. The most frequently hydrocolloids in meat production are starches, carrageenans, xanthan gum, guar gum, locust bean gum, gum Euchema, konjac gum, gum karaya …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2011
Identifier: 21587

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ŠVÉDOVÁ, Žaneta. Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production