Alexandra KOČANOVÁ
absolventská práce studenta CŽV
Nutriční hodnocení bezlepkové stravy
Nutritional evaluation of gluten-free diet
Abstract:
Bezlepková strava je pro mnoho jedinců jedinou možnou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro některé jednotlivce znamená celoživotní nebo dlouhodobou úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením bezlepkové stravy a porovnáním jejich nutričních hodnot s běžně se stravující populací. Cílem závěreční práce bylo vyhotovení 5 bezlepkových pokrmů a 5 pokrmů z běžných surovin, jejich technologické …moreAbstract:
Gluten-free diets are the only possible treatment or condition for many individuals. For some individuals, it means a lifelong or long-term adjustment of the diet. This work deals with the nutritional evaluation of gluten-free diets and the comparsion of their nutritional values with the normally eating population. The aim was to make 5 gluten-free melas and 5 meals from common ingredients, their technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 5. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2020
- Supervisor: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení bezlepkové stravy. Ostrava, 2020. závěrečná práce (neudělen). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of Medicineceloživotní / field:
Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma / Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma
Theses on a related topic
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)
Katarína Petrášková -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Celiakie a její dopad na život dítěte v mladším školním věku.
Annemarie MIKEŠOVÁ -
Pohanka a její užití v bezlepkové stravě
Jana Doležalová -
Management pacientů s diagnózou celiakie (K90.0)
Lucie Formánková