Jakub Formánek

Bakalářská práce

Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků

Current issues in the processing of poultry meat into meat products
Anotace:
Tato práce pojednává o aktuální problematice zpracování drůbeže do masných výrob-ků. Kuřecí maso se dostalo na první příčku v produkci mezi druhy mas a čím dál víc se zpracovává i do masných výrobků. Je zde probráno chemické složení masa a porovnáno mezi ostatními druhy mas. Kuřecí maso z porovnání s jinými druhy masa vychází jako výživná a dietní potravina. Moderní zpracovatelské linky, jejichž kroky …více
Abstract:
This thesis deals with the current issue of processing poultry into meat products. Chicken meat has risen to the first place in production among meat types and is in-creasingly being processed into meat products. The chemical composition of meat is discussed and compared with other meats. Chicken from comparison with other types of meat comes as a nutritious and diet food. Modern processing lines, …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta