Bc. Kristýna Krchová

Master's thesis

Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů

Analysis of processed cheese fortified with antioxidants
Abstract:
Tato práce se zabývá analýzou tavených sýrů obohacených přídavky antioxidantů - standardních látek rutinu, kvercetinu a rakytníkového oleje. Teoretická část práce zahrnuje charakteristiku tavených sýrů a rešeršní část, která popisuje aplikace různých látek (katechinů, silic, luteinu, karotenů, kyseliny askorbové) do mléčných výrobků. Dále jsou také uvedeny základní informace o rutinu, kvercetinu a …more
Abstract:
This thesis deals with an analysis of processed cheese enriched with the addition of antioxidants - standard compounds rutin, quercetin and sea buckthorn oil. The theoretical part includes characteristics of processed cheese and in research part, the application of various substances (catechins, essential oil, lutein, carotene, ascorbic acid) into dairy products are described. Furthermore, basic informations …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2016
  • Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Krchová, Kristýna. Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic