Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů – Bc. Kristýna Krchová
Bc. Kristýna Krchová
Master's thesis
Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů
Analysis of processed cheese fortified with antioxidants
Abstract:
Tato práce se zabývá analýzou tavených sýrů obohacených přídavky antioxidantů - standardních látek rutinu, kvercetinu a rakytníkového oleje. Teoretická část práce zahrnuje charakteristiku tavených sýrů a rešeršní část, která popisuje aplikace různých látek (katechinů, silic, luteinu, karotenů, kyseliny askorbové) do mléčných výrobků. Dále jsou také uvedeny základní informace o rutinu, kvercetinu a …moreAbstract:
This thesis deals with an analysis of processed cheese enriched with the addition of antioxidants - standard compounds rutin, quercetin and sea buckthorn oil. The theoretical part includes characteristics of processed cheese and in research part, the application of various substances (catechins, essential oil, lutein, carotene, ascorbic acid) into dairy products are described. Furthermore, basic informations …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2016
- Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Krchová, Kristýna. Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl