Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena – Monika Pulchartová
Monika Pulchartová
Bachelor's thesis
Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena
Colour and antioxidant properties of cold brew coffee
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje obecné informace o zpracování kávy, o jejím chemickém složení a o přípravě nápojů z kávových zrn. Zaměřuje se na měření antioxidační aktivity a barevnosti kávy, která byla připravena pomocí studené vody. Každý vzorek byl připraven dvěma způsoby. Poprvé byly pomletá kávová zrna macerována ve studené vodě po dobu 24 hodin (5°C). Podruhé byla pomletá káva přefiltrována pomocí …moreAbstract:
The bachelor's thesis summarizes general information about coffee processing, its chemical composition and the preparation of beverages from coffee beansIt focuses on measuring antioxidant activity and color of coffee, which was prepared using cold water. Each sample was prepared in two ways. For the first time, ground coffee beans macerated in distilled water for 24 hours (5°C). For the second time …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PULCHARTOVÁ, Monika. \textit{Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/qqzg2y/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pulchartová, Monika. Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Analýza marketingového mixu společnosti Obývák – bistro & káva
Jana Fiala -
Káva v sociálních a etických souvislostech
Petra MORÁVKOVÁ