Monika Pulchartová

Bachelor's thesis

Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena

Colour and antioxidant properties of cold brew coffee
Anotácia:
Bakalářská práce shrnuje obecné informace o zpracování kávy, o jejím chemickém složení a o přípravě nápojů z kávových zrn. Zaměřuje se na měření antioxidační aktivity a barevnosti kávy, která byla připravena pomocí studené vody. Každý vzorek byl připraven dvěma způsoby. Poprvé byly pomletá kávová zrna macerována ve studené vodě po dobu 24 hodin (5°C). Podruhé byla pomletá káva přefiltrována pomocí …viac
Abstract:
The bachelor's thesis summarizes general information about coffee processing, its chemical composition and the preparation of beverages from coffee beansIt focuses on measuring antioxidant activity and color of coffee, which was prepared using cold water. Each sample was prepared in two ways. For the first time, ground coffee beans macerated in distilled water for 24 hours (5°C). For the second time …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Pulchartová, Monika. Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs