Enkapsulované silice v potravinách – Pavla Koubíková
Pavla Koubíková
Bakalářská práce
Enkapsulované silice v potravinách
Encapsulated essential oils in foods
Anotace:
Enkapsulace silic a jejich využití v potravinách je nový směr výzkumu přírodních konzervantů. Silice jsou rostlinné látky získané v podobě výtažků. K získání silic se využívá několik metod, např. destilace, lisování nebo extrakce. Silice se často používají ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu, aromaterapii, v zemědělství, i jako součást potravin. Jsou ceněné pro své antimikrobiální a antioxidační …víceAbstract:
Encapsulation of essential oils and their use in food is a new direction of a research natural preservatives. The essential oils are obtained from plants as extracts. There are several methods of essential oils extraction, for example distillation, pressing and solvent extraction. The essential oils are often used in pharmaceutical and cosmetic industry, aromatherapy, agriculture and as food components …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva