Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy – Kristýna Ondroušková
Kristýna Ondroušková
Bachelor's thesis
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Determination of Selected Antioxidants and Antioxidant Activity in Cereal Mixtures with Edible Flowers
Abstract:
Práce se zabývá přípravou modelových cereálních směsí s přídavkem jedlých květů s využitím netradičních vloček. Cílem práce bylo stanovit u těchto směsí vybrané chemické jakostní znaky. Byly vypracovány extrakční postupy pro izolaci volných, konjugovaných a vázaných polyfenolů s jejich následnou identifikací a kvantifikací pomocí HPLC-UV. Dále bylo u těchto frakcí stanoveno celkové množství polyfenolů …moreAbstract:
The thesis deals with the preparation of model cereal mixtures with the addition of edible flowers and with the use of non-traditional flakes. The aim of the work was to determine selected chemical parameters in these mixtures. Extraction procedures were developed for the isolation of free, conjugated and bound polyphenols with their subsequent identification and quantification by HPLC-UV. In addition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 3. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ONDROUŠKOVÁ, Kristýna. \textit{Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/qz8mut/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ondroušková, Kristýna. Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Lenka Kostková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová