Analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází – Ing. Kateřina Ježková
Ing. Kateřina Ježková
Master's thesis
Analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází
Analysis of essential oils in herbal beverages by the help of solid-phase microextraction
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou silic pomocí mikroextrakce tuhou fází ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Tato technika byla použita pro izolaci silic z bylinných směsí a z nich připravených nálevů. Způsob vzorkování se lišil podle typu matrice. Pro izolaci silic z bylinné směsi byla použita technika headspace mikroextrakce tuhou fází (HS-SPME) a pro izolaci silic z nálevů …moreAbstract:
The thesis deals with analysis of essential oils by solid phase microextraction method followed by gas chromatography mass spectroscopy analysis. This technique was used for the isolation of essential oils in herbal mixtures and infusions. Sampling method depends on the matrix type. For the isolation of essential oils from herbal mixtures the headspace solid phase microextraction (HS-SPME) was used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JEŽKOVÁ, Kateřina. \textit{Analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/qzfir1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ježková, Kateřina. Analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs