Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů – Bc. Jana Putalová
Bc. Jana Putalová
Master's thesis
Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Influence of Protein Addition on the Properties of Dairy Desserts
Abstract:
Tato diplomová práce byla zaměřena na sledování vlivu přídavku izolátu (WPI) a koncentrátu (WPC) syrovátkových bílkovin na chemické, texturní a reologické vlastnosti mléčných dezertů se zvýšeným obsahem vlákniny. Pro tyto účely byly vyrobeny modelové vzorky mléčných dezertů o různém poměru banánové plantejnové a tapiokové mouky (60:40 a 50:50), do kterých byl aplikován 1 až 8% přídavek izolátu nebo …moreAbstract:
This diploma thesis was focused on determining the effect of addition a whey protein isolate (WPI) and a whey protein concentrate (WPC) on the chemical, textural and rheological properties of dairy desserts with increased fibre content. For this purpose were produced model samples of dairy desserts with different proportions of plantain and tapioca flour (60:40 and 50:50) and addition from 1 to 8 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Putalová, Jana. Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Vliv zastoupení banánové a tapiokové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Aneta Machalová -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ