Veronika KYTKOVÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Cukry ve výživě
Sugars in nutrition
Abstract:
Tato bakalářské práce se zaměřuje na význam cukrů ve výživě a jejich vliv na lidské zdraví. Sacharidy jsou jednou z hlavních skupin živin a tvoří nedílnou součást naší stravy. Jejich dostatečný příjem je klíčový pro správné fungování organismu, avšak nadměrná konzumace cukrů může mít negativní dopady na naše zdraví. Teoretická část popisuje sacharidy jako základní složku výživy a zabývá se jejich dělením …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on the importance of sugars in nutrition and their influence on human health. Carbohydrates are one of the main groups of nutrients and forms an integral part of our diet. Their sufficient intake is crucial for the proper functioning of the body, but excessive sugar consumption can have a negative impact on our health. The theoretical part describes carbohydrates as a basic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 6. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KYTKOVÁ, Veronika. Cukry ve výživě. Plzeň, 2023. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
University of West Bohemia
Faculty of EducationBachelor programme / field:
Health education / VYOV20
Theses on a related topic
-
Využití elektronického pracovního listu sportovce ke sledování bilance tekutin, množství a koncentrace přijímaných sacharidů v průběhu vytrvalostního zatížení
Lukáš Kočař -
Zdravotní rizika konzumace slazených nápojů
Filip GILDEIN -
Negativní vliv cukrů na lidský organismus
Kristína Hrubá -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová