Veronika KYTKOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Cukry ve výživě
Sugars in nutrition
Anotace:
Tato bakalářské práce se zaměřuje na význam cukrů ve výživě a jejich vliv na lidské zdraví. Sacharidy jsou jednou z hlavních skupin živin a tvoří nedílnou součást naší stravy. Jejich dostatečný příjem je klíčový pro správné fungování organismu, avšak nadměrná konzumace cukrů může mít negativní dopady na naše zdraví. Teoretická část popisuje sacharidy jako základní složku výživy a zabývá se jejich dělením …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on the importance of sugars in nutrition and their influence on human health. Carbohydrates are one of the main groups of nutrients and forms an integral part of our diet. Their sufficient intake is crucial for the proper functioning of the body, but excessive sugar consumption can have a negative impact on our health. The theoretical part describes carbohydrates as a basic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KYTKOVÁ, Veronika. Cukry ve výživě. Plzeň, 2023. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání / Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání (maior) + Občanská výchova se zaměřením na vzdělávání (minor)
Práce na příbuzné téma
-
Využití elektronického pracovního listu sportovce ke sledování bilance tekutin, množství a koncentrace přijímaných sacharidů v průběhu vytrvalostního zatížení
Lukáš Kočař -
Zdravotní rizika konzumace slazených nápojů
Filip GILDEIN -
Negativní vliv cukrů na lidský organismus
Kristína Hrubá -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová