Michaela Racková
Bakalářská práce
Trvalky k sušení
Perennials for drying
Anotace:
V dnešní době je známo mnoho metod k uchování rostlin. Tou nejčastější a nejjednodušší metodou pro každého je sušení. Dají se sušit větvičky, kořeny, květy, plody nebo celé rostliny. Tato práce je zaměřená na trvalky k sušení. Úkolem bylo vybrat několik druhů trvalek vhodných k sušení a následnému využití pro aranžmá suchých vazeb. Zvolené trvalky by si měly po usušení zachovat původní barvu a tvar …víceAbstract:
Nowadays is known a lot of methods how to preserve plants. The most common and the easiest method for everybody is drying. It is possible to dry twigs, roots, flowers, fruit or whole plants. This thesis is focused on perennials for drying. The aim was to choose few species of perennials suitable for drying and after that for flower arrangements. After drying should selected perennials keep their original …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Augustinová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Zahradní a krajinářské úpravy
Práce na příbuzné téma
-
Literární dílo Daniely Fischerové Strakaté uši a sušení padouši jako východisko pro tvorbu školního vzdělávacího projektu v mateřské škole.
Ludmila Zlámalová -
Letničky k sušení a metody sušení rostlin
Iveta Mrázková -
Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k řezu a sušení
Natálie Nechvílová -
Sortiment Lavandula angustifolia dostupný na českém trhu a jeho vhodnost k řezu a sušení
Aneta Červenková -
Vhodnost vybraného sortimentu Lavandula angustifolia k řezu a sušení
Judita Filippi -
Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách
Adéla Zajícová -
Technologie sušení chmele v komorové sušárně s využitím uklidňovacích komor.
Jakub Pivko -
Zařízení na sušení sudů
Dominik Sikora
Název
Vložil
Vloženo
Práva