Tradiční metody konzervace ryb v oblasti jihovýchodní Asie – Kateřina Holmanová
Kateřina Holmanová
Bakalářská práce
Tradiční metody konzervace ryb v oblasti jihovýchodní Asie
Traditional Methods of Fish Preservation in Southeast Asia
Anotace:
Tradiční metody konzervace ryb jsou stále často využívané v rozvojových zemích, které produkují značné množství čerstvých ryb. Mezi nejčastěji používané metody úpravy ryb v Kambodži patří sušení, solení, fermentace, uzení a marinování. Sušení na slunci jako jedna z nejběžnějších metod zpracování ryb v Kambodži představuje některé nevýhody, které znehodnocují konečný produkt. Solení přispívá k efektivnějšímu …víceAbstract:
Traditional methods of fish preservation are still often used in developing countries, which produce significant amount of fresh fish. The most frequently used methods of processing fish in Cambodia are drying, salting, fermentation, smoking and marinating. Sun drying as one of the most common methods of fish processing in Cambodia has some disadvantages, which increase spoilage of final product. Salting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Tropické zemědělství / Trvale udržitelný rozvoj tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Screening of PAHs concentrations and determination of the total fat content and fatty acid profile of traditionally smoking fish in Central region of Cameroon.
Kateřina Šrámková -
Metody sběru, konzervace a preparace bezobratlých a jejich využití ve výuce přírodopisu
Mojmír KOCUREK -
Příčiny koroze a metody konzervace varhanních píšťal
František Míček -
Metody činění, konzervace a impregnace kůží savců používané v taxidermii.
Barbora Němcová -
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Soudobé metody konzervace ovocných štáv
Martin KOS -
Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv
Tereza Gonová
Název
Vložil
Vloženo
Práva