Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou – Bc. Kristýna Stávková
Bc. Kristýna Stávková
Master's thesis
Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou
Quality of fine pastry influenced by fiber
Abstract:
Hlavním cílem diplomové práce „Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou“ bylo navrhnout recepturu s přídavkem bambusové vlákniny, pšeničné vlákniny a jablečné vlákniny v množství 2 %, 4 % a 6 %. Dále bylo cílem posoudit vliv přídavku vlákniny na kvalitu jemného pečiva. V praktické části byl proveden pekařský pokus, senzorická analýza, univerzální tahová/tlaková zkouška, vypočtena nutriční hodnota …moreAbstract:
The main aim of the diploma thesis "Quality of fine pastry influenced by fiber" was to design a recipe containing 2%, 4% and 6% of bamboo pulp, wheat fiber and apple fiber. Further, the aim was to assess the effect of fiber addition on the quality of fine pastry. In the practical part, bakery experiment, sensory analysis, universal tension / pressure test, nutritional value and color of surface and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jaroslav Palásek, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Vliv agrotechniky na nutriční hodnotu čiroku zrnového v podmínkách ČR
Tereza Šenková -
Využití čekankového sirupu při výrobě jemného pečiva
Jitka Huvarová -
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Dominika Walachová -
Změna kvality jemného pečiva vlivem přídavku vlákniny
Monika Šindelářová -
Kvalita trvanlivého pečiva ovlivněná vlákninou
Radka Svobodová -
Druhy pečiva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
Radka Kuchařová -
Literární stylizace černošské angličtiny a její funkčně ekvivalentní překlad (na materiálu prózy Alice Walkerové - The Color Purple, Barva nachu)
Věra PETRÁŠOVÁ