Posouzení energetické a biologické hodnoty stravy žáků ZŠ – Markéta NOVÁ
Markéta NOVÁ
Bakalářská práce
Posouzení energetické a biologické hodnoty stravy žáků ZŠ
Assessment of Energy Value and Biological Value of the Primary School Pupils' Diet
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výživovou hodnotou stravy ve školních jídelnách. Cílem je zjistit energetickou hodnotu a obsah nutrientů v obědě žáků Základní školy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá energetickou a biologickou hodnotou stravy. Obsahuje charakteristiku jednotlivých nutrientů a jejich obsah v potravinách. Dále se zabývá růstem a výživou dětí …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with nutritional value of diet in school canteens. The aim is to determine the energy value and content of nutrients at lunch of primary school pupils. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part deals with energy and biological value of diet. It contains characteristics of individual nutrients and their content in food. It also deals with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 3. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jana Hejdová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOVÁ, Markéta. Posouzení energetické a biologické hodnoty stravy žáků ZŠ. Plzeň, 2019. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta zdravotnických studií
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta zdravotnických studiíVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta zdravotnických studiíBakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Asistent ochrany a podpory veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Školní stravování žáků základních škol
Eva Lapešová -
Školní stravování z pohledu žáků základní školy
Aneta Petříková -
Analýza plnění normativu vybraných komodit spotřebního koše v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelů
Jan KOŇAŘÍK -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování.
David TOMÁŠEK -
Analýza kvality stravování ve vybrané školní jídelně a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše
Zdeněk STAROBA -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa a stravování dětí v MŠ v projektu Skutečně zdravá škola
Kamila BACHOROVÁ