Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid – Tereza Kunetková
Tereza Kunetková
Bakalářská práce
Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid
Emulsions Stabilized with Protein-Polysaccharide Complex
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje emulzím, jejich vlastnostem a jejich stabilizaci pomocí komplexu protein-polysacharid. V praktické části je pak připravena série komplexů kaseinátu sodného s chitosanem. Komplexy jsou charakterizovány pomocí dynamického rozptylu světla a zeta potenciálem. Komplexy s vhodnými vlastnostmi jsou použity k přípravě emulzí.Abstract:
Bachelor thesis deals with emulsions, their properties and their stabilization by protein-polysacharid complex. A series of sodium caseinate and chitosan complex is prepared in the practical part . Complexes may be characterised by the dynamic light scattering and zeta potential. Complexes with suitable properties are used for preparation of emulsions.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kunetková, Tereza. Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Práce na příbuzné téma
-
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková -
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Tereza Kunetková -
Příprava emulzí s obsahem rybích olejů
Lenka Pučálková