Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování – Bc. Růžena Vašková
Bc. Růžena Vašková
Diplomová práce
Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování
Changes in Fatty Acid Profile of Salvia Hispanica L. Seeds During Heat Treatment
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo stanovit profil mastných kyselin ve vzorcích semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) a dále stanovit změnu profilu mastných kyselin vlivem teplotního režimu. V teoretické části je popsána charakteristika rostliny a mastných kyselin, v praktické části bylo provedeno stanovení celkových lipidů Soxhletovou metodou a kvantitativní stanovení mastných kyselin ve vzorcích …víceAbstract:
The main aim of this diploma thesis was determination of fatty acids profile in Salvia hispanica seeds samples and determination of their changes during thermal treatment. Theoretic part describes characterization of Salvia hispanica and characterization of fatty acids. In practical part there was made determination of lipids using Soxhlet extraction with hexan and there was also made quantitative …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VAŠKOVÁ, Růžena. \textit{Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/rbzyze/.
Jak správně citovat práci
Vašková, Růžena. Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení složek semen rostliny šalvěje hispánské moderními\nl{} analytickými metodami
Patrik Plachý -
Složení olejů v semenech planě rostoucích rostlin
Martina Foltýnová -
Stanovení kontaminantů v odpadních vzdušninách metodou plynové chromatografie.
Zuzana Holaňová -
Využití iontové chromatografie v elementární analýze organických látek
Lukáš Zima -
Analýza hemicelulóz vybraných listnatých dřevin pomocí metody kapalinové chromatografie (HPLC)
Monika Nováková -
Stanovení vybraných složek v ovocném destilátu metodou plynové chromatografie
Klára SLOUPOVÁ -
Charakterizace lipidů v biologických vzorcích s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Magdaléna Ovčačíková -
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek