Bc. Vitalii Varha

Diplomová práce

Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa

The effect of different way of ageing on physiochemical and organoleptic characteristics of beef
Anotace:
Maso je důležitou složkou naší stravy. V poslední době globálně lze vidět narůst v konzumaci této potraviny. Cena, barva a množství viditelného tuku u čerstvého masa jsou zásadními znaky ovlivňující rozhodování o koupi. Kromě toho je mezi spotřebiteli tendence upřednostňovat některé druhy masa, ze kterých má každé své klady a zápory. Kombinace vyšší ceny s nedostačující křehkostí jsou pravděpodobně …více
Abstract:
Meat is an essential part of our diet. We can notice a global increase in the consumption of this particular food product in recent years. Price, colour and amount of visible fat in fresh meat are essential characteristics impacting consumers' purchasing decisions. It should be noted there is a tendency among consumers to favour certain types of meat, each with its own advantages and disadvantages …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
  • Oponent: Nicole Lebedová, Ing., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses rgoeeu rgoeeu/2
16. 4. 2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.