Martin Valkovič

Bachelor's thesis

Nové trendy vo výrobe šumivých vín

Nové trendy v oblasti výroby šumivých vín
Abstract:
Tato práce se věnuje popisu různých metod výroby šumivých vín a nových trendů s těmito metodami spojených. Dále je popsána produkce šumivých vín v České republice. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidantů a polyfenolů v souvislosti se způsobem výroby konkrétního šumivého vína.
Abstract:
This thesis is focused on the description of individual methods of sparkling wine production and new trends associated with these methods. Subsequently, the production of sparkling wines in the Czech Republic is described. The experimental part is devoted to the determination of antioxidants and polyphenols with relation to the method of production of a particular sparkling wine.
Abstract:
Táto práca sa venuje popisu jednotlivých metód výroby šumivého vína a novým trendom spojených s týmito metódami. Následne je popísaná produkcia šumivých vín v Českej republike. Experimentálna časť sa zameriava stanoveniu antioxidantov a polyfenolov v spojitosti s metódou výroby konkrétneho šumivého vína.
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
  • Reader: Josef Licek, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.