Bc. Jana VACULOVÁ

Bakalářská práce

Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

Possible determination of L-tryptophan in food
Anotace:
V bakalářské práci jsou uvedeny způsoby stanovení tryptofanu v potravinách. Je poukázáno na vlastnosti jednotlivých aminokyselin se zaměřením na tryptofan. Jsou popsány analytické metody stanovení tryptofanu z pohledu přípravy a hydrolýzy biologických materiálů, její stanovení střednětlakou a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií HPLC. Rovněž je poukázáno na význam tryptofanu jako výchozí látky …více
Abstract:
In bachelor theses are mentioned forms of determination of tryptophan in foodstuff. The main accent is placed on features of each single aminoacid oriented on tryptophan. Analytical methods of determination of tryptophan are described from the aspect of preparation and hydrolysis of biological materials, it´s determination of liquid chromatography. Also we advert to the sense of tryptophan as the original …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 8. 2008
Identifikátor: 5438

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 9. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VACULOVÁ, Jana. Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 06. 08. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin