Potential application of plant essential oils for food preservation – Mayda Rojnik
Mayda Rojnik
Bakalářská práce
Potential application of plant essential oils for food preservation
Abstract:
This bachelor thesis will review the potential application of essential oils as food preservatives through exploration of different already existing journals and books that covered and discussed the results of application of essential oils on different food items. In the following chapters, firstly the antimicrobial and antioxidant properties of essential oils will be discussed, their methods of action …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROJNIK, Mayda. \textit{Potential application of plant essential oils for food preservation}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/rivgzw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Sustainable Use of Natural Resources / Sustainable Use of Natural Resources
Práce na příbuzné téma
-
Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives
Michaela Poslušná -
Effect of plant-derived extracts and compounds on human intestinal bacteria and cells in vitro
Tomáš Kudera -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase
Ondřej Horák -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Plant-derived products with antimicrobial and antioxidant properties as potential alternatives to sulphites in foods: a literature review
Veronika Čamková
Název
Vložil
Vloženo
Práva