Klára Pištorová

Bachelor's thesis

Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty

Gastronomic Sous-vide technique and its microbiological aspects
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřená na novou gastronomickou metodu sous-vide, která zachovává barvu, chuť, strukturu a vůni původní čerstvé potraviny. Příprava se provádí za nízkých teplot s důrazem na použití čerstvých potravin. Podstatou metody sous-vide je vaření ve vakuu. Ve své bakalářské práci seznamuji s principem metody sous-vide, popisem vodních lázní a přístrojového zařízení. Tato práce se také …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on a new gastronomical method ?sous-vide?, which preserves colour, taste, structure and smell of the original fresh food. The preparation is done within low temperature with a special attention paid on usage of fresh good. The basics of this method is vacuo boiling. The thesis deals with the principle of the sous-vide method, description of water bath and instrumentation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 8. 2016
  • Supervisor: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Pištorová, Klára. Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická