Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty – Klára Pištorová
Klára Pištorová
Bachelor's thesis
Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty
Gastronomic Sous-vide technique and its microbiological aspects
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřená na novou gastronomickou metodu sous-vide, která zachovává barvu, chuť, strukturu a vůni původní čerstvé potraviny. Příprava se provádí za nízkých teplot s důrazem na použití čerstvých potravin. Podstatou metody sous-vide je vaření ve vakuu. Ve své bakalářské práci seznamuji s principem metody sous-vide, popisem vodních lázní a přístrojového zařízení. Tato práce se také …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on a new gastronomical method ?sous-vide?, which preserves colour, taste, structure and smell of the original fresh food. The preparation is done within low temperature with a special attention paid on usage of fresh good. The basics of this method is vacuo boiling. The thesis deals with the principle of the sous-vide method, description of water bath and instrumentation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 23. 8. 2016
- Supervisor: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PIŠTOROVÁ, Klára. \textit{Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/riz7lo/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pištorová, Klára. Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití vakuum-kompresní terapie u pacientů po operaci kolenního kloubu
Matěj BUŠEK -
Výzkum a vývoj technologie přípravy a povrchových úprav pro ultravysoké a vysoké vakuum
Martin Papula -
Efekt vakuum-kompresní terapie u seniorů s ulcus cruris jako součást komplexní terapi
Kamila Karásková -
Porovnání primárního etalonu vakua na principu kónické tlakové měrky s primárním etalonem velmi vysokého vakua na principu dynamické expanze pomocí útlumového viskózního vakuometru (SRG).
Petr Klenovský -
Rušič vakua parních turbín
Markéta Kalivodová -
Koncepční návrh testeru polymerního ozubení ve vakuu
Matyáš Ptáček -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Návrh a konstrukce regulátoru pro automatizované kalibrace měřidel vakua
Matěj Kuchař