Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku – Bc. Martin KLOJDA
Bc. Martin KLOJDA
Diplomová práce
Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku
Polymorphism of some enzymes as factor affecting milk fat composition
Anotace:
Cílem této práce bylo stanovit zastoupení genotypů pro polymorfismus g.10329C>T (A293V) v populaci, vyhodnotit vliv genotypu na základní užitkové parametry mléka a též na zastoupení mastných kyselin. Nejprve byly zjištěny alelové a genotypové frekvence v rámci populace. Následně byl hodnocen vliv tohoto lokusu na základní parametry mléčné užitkovosti a v další části bylo sledováno, jakým způsobem se …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to determine allele and genotype frequencies for g.10329C>T (A293V) polymorphism in the SCD1 gene in dairy cow populations, establish effects of this locus on milk production traits and fatty acids composition. At first, allele and genotype frequencies were determined. Subsequently the effect of this polymorphism on milk production traits was proved and effects of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLOJDA, Martin. \textit{Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/rjim39/.
Jak správně citovat práci
KLOJDA, Martin. Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Negativní energetická bilance u skotu a její důsledky pro mléčnou užitkovost na začátku laktace
Michaela Zahrádková -
Vliv změny techniky krmení jadrné krmné směsi ve stáji s robotickým dojením na užitkovost a BCS dojnic
Zora Konupková -
Vliv různých zdrojů dusíkatých látek na užitkovost a metabolismus dojnic
Veronika Lužová -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
Lenka PECOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva