Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin – Ing. Mgr. Silvie Pavlíčková
Ing. Mgr. Silvie Pavlíčková
Doctoral thesis
Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin
Characterization of Escherichia coli strains isolated from food
Abstract:
Doktorská práce pojednává o bakterii Escherichia coli v potravinách. Práce se zabývá její charakterizací pomocí fenotypizačních a genotypizačních metod. Bakterie Escherichia coli se mohou vyskytovat v různých druzích potravin, zejména živočišného původu. Rezistence k antimikrobiálním látkám je v současnosti celosvětovým problémem, jelikož je zaznamenán vysoký nárůst rezistentních bakterií člověka a …moreAbstract:
The doctoral thesis focuses on bacterium Escherichia coli in food. The PhD thesis deals with the characterization using phenotypic and genotypic methods. Escherichia coli is found in various kinds of food, especially in food of animal origin. Currently, resistance to antimicrobial agents is a worldwide problem because of a large increasing of resistant bacteria of humans and animals. To determine the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 9. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 4. 10. 2016
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAVLÍČKOVÁ, Silvie. \textit{Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/rknp9j/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pavlíčková, Silvie. Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Zhodnocení účinnosti eliminace genů antibiotické rezistence při čištění odpadních vod na ČOV
Peter Kuchta -
Mechanismy vzniku rezistence u bakterií rodu Enterococcus
Michaela Růžičková -
Faktory ovlivňující informovanost veřejnosti o antibiotikách
Barbora TUNKOVÁ -
Bakteriocinogenie u patogenních a komensálních kmenů Escherichia coli
Lenka Micenková -
Klasifikace a typizace izolátů Escherichia coli z živočišných zdrojů
Gabriela Suková -
Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Ludmila Zimková -
Virulenční faktory Escherichia coli
Iva Jaborníková -
Virulentní vlastnosti kmenů Escherichia coli izolovaných z hemokultur
Alžbeta Beňová