Ing. Mgr. Silvie Pavlíčková

Doctoral thesis

Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin

Characterization of Escherichia coli strains isolated from food
Abstract:
Doktorská práce pojednává o bakterii Escherichia coli v potravinách. Práce se zabývá její charakterizací pomocí fenotypizačních a genotypizačních metod. Bakterie Escherichia coli se mohou vyskytovat v různých druzích potravin, zejména živočišného původu. Rezistence k antimikrobiálním látkám je v současnosti celosvětovým problémem, jelikož je zaznamenán vysoký nárůst rezistentních bakterií člověka a …more
Abstract:
The doctoral thesis focuses on bacterium Escherichia coli in food. The PhD thesis deals with the characterization using phenotypic and genotypic methods. Escherichia coli is found in various kinds of food, especially in food of animal origin. Currently, resistance to antimicrobial agents is a worldwide problem because of a large increasing of resistant bacteria of humans and animals. To determine the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 9. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 10. 2016

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Pavlíčková, Silvie. Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe