Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů – Bc. Petra Horáková
Bc. Petra Horáková
Master's thesis
Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Preparation of Non-traditional Muesli Mixtures and Determination of Nutritional Parameters
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou sypaných müsli směsí z netradičních pšeničných cereálií, obohacených o sušené jedlé květy a nutriční analýzou jejich základních jakostních znaků. Nutriční analýza zahrnuje stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubých bílkovin, lipidů, škrobu, vlákniny (CF a NDF) a stravitelnosti (OMD a DMD). U netradičních müsli směsí byl stanoven vyšší obsah bílkovin a NDF, obsah popela …moreAbstract:
The thesis deals with production of muesli mixtures with non-traditional wheat cereals enriched with dried edible flowers and nutritional analysis of their basic characteristics. Nutritional analysis includes the determination of moisture, ash, crude proteins, lipids, starch, fiber (CF and NDF) and digestibility (OMD and DMD). Regarding non-traditional mixtures, a higher protein contents and NDF values …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HORÁKOVÁ, Petra. \textit{Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/rl7fiz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Horáková, Petra. Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn
Tereza Mrlíková -
Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli
Andrea Bartošová -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Lenka Kostková -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová