Příprava tavených sýrů pro skenovací elektronovou mikroskopii – Bc. Lada Řiháčková
Bc. Lada Řiháčková
Diplomová práce
Příprava tavených sýrů pro skenovací elektronovou mikroskopii
Preparation of Processed Cheese for Scanning Electron Microscopy
Anotace:
Předkládaná diplomová práce se zabývá chemickou a fyzikální přípravou vzorků tavených sýrů pro skenovací elektronovou mikroskopii. Cílem práce bylo optimalizovat přípravu vzorků chemickou a fyzikální cestou, provést skenovací elektronovou mikroskopii připravených vzorků, popsat odlišnosti metod, vliv lišících se parametrů přípravy na strukturu vzorků modelových tavených sýrů a charakterizovat silné …víceAbstract:
This diploma thesis deals with chemical and physical preparation of samples of processed cheese for scanning electron microscopy. The aim of this study was to optimize chemical and physical preparation of samples with varying parameters of preparation, viewing prepared samples in scanning electron microscope, describe the differences between methods and influence of differing parameters of preparation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Zveřejnit od: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Řiháčková, Lada. Příprava tavených sýrů pro skenovací elektronovou mikroskopii. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace přípravy vzorku před stanovením N-nitrosaminů\nl{} pomocí GC-MS
Petr Brůha -
Vliv přípravy vzorku na elektrochemické stanovení ergosterolu s využitím vybraných elektrod
Pavlína Strnadová -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Porovnání metod pro fixaci a přípravu vzorků tasemnic pro skenovací elektronovou mikroskopii
Pavla ŠEDIVÁ -
Optimalizace přípravy rostlinných chromozomů pro zobrazování v SEM s vysokým rozlišením
Pavlína Kurková -
Jiskrový výboj pro elektrochemické senzory
Petra Vargová -
Rastrovací elektronová mikroskopie jako technika pro analýzu povrchu vzorků
Michaela Juříková -
Detekce zavření komorových vrat pro elektronový skenovací mikroskop
Michal Obšitník