Kristýna Vitoušová

Bachelor's thesis

Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin

Chia seeds as a source of antioxidants and essential fatty acids
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on a new type of functional food, Chia seeds. The general characteristics and properties of Chia seeds are mentioned in the first part. Than their composition and content of the most important components, especially antioxidants and essential fatty acids is summarized. Their properties, use and effects on human health are described. Finally, the analytical methods used …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vitoušová, Kristýna. Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic