Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin – Kristýna Vitoušová
Kristýna Vitoušová
Bachelor's thesis
Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin
Chia seeds as a source of antioxidants and essential fatty acids
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on a new type of functional food, Chia seeds. The general characteristics and properties of Chia seeds are mentioned in the first part. Than their composition and content of the most important components, especially antioxidants and essential fatty acids is summarized. Their properties, use and effects on human health are described. Finally, the analytical methods used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VITOUŠOVÁ, Kristýna. \textit{Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/rpfslt/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vitoušová, Kristýna. Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs