Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin – Kristýna Vitoušová
Kristýna Vitoušová
Bachelor's thesis
Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin
Chia seeds as a source of antioxidants and essential fatty acids
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané …viacAbstract:
This bachelor thesis focuses on a new type of functional food, Chia seeds. The general characteristics and properties of Chia seeds are mentioned in the first part. Than their composition and content of the most important components, especially antioxidants and essential fatty acids is summarized. Their properties, use and effects on human health are described. Finally, the analytical methods used …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2017
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vitoušová, Kristýna. Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs