Výživa pšenice ozimé hořčíkem a následný vliv hořčíku na kvalitu produkce – Filip Filgas
Filip Filgas
Bakalářská práce
Výživa pšenice ozimé hořčíkem a následný vliv hořčíku na kvalitu produkce
Magnesium in winter wheat nutrition and subseqent influence of magnesium on production quality
Anotace:
Tato bakalářská práce je uvedena literárním přehledem, který přibližuje tématiku hořčíku v půdě, výživy rostlin a pšenice ozimé hořčíkem, hnojiv s hořčíkem a vlivu hořčíku na výživu člověka.Cílem práce je hodnocení bilance hořčíku v dlouhodobých přesných polních pokusech s osevním postupem brambory, pšenice ozimá, ječmen jarní při různých systémech hnojení. Cílovou plodinou byla pšenice ozimá.Výzkum …víceAbstract:
This bachelor's thesis starts with in a literature review, which introduces the topic of magnesium in soil, plant and winter wheat nutrition with magnesium, fertilizers with magnesium and the effect of magnesium on human nutrition.The aim of the work was to evaluate the balance of magnesium in precise long-term field experiments with the crop rotation comprised of potatoes, winter wheat, spring barley …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martin Kulhánek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FILGAS, Filip. \textit{Výživa pšenice ozimé hořčíkem a následný vliv hořčíku na kvalitu produkce}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/rq2x7f/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
The Development of Methods for Root Phenotyping in Field Crops and Evaluation of the Impact of Environmental Stress and Plant Nutrition of Root Architecture
Wutthida Rattanapichai -
The effect of elevated CO2 concentration, light regime and nitrogen nutrition on plant physiology and metabolism and response to subsequent drought and heat stress in barley
Hana Findurová -
Substitution of antibiotic growth promoters in animal nutrition by bioactive plant-derived products: a review of the literature
Amálie Balaštíková -
Vliv růstové fáze rostlin pšenice ozimé na aktivaci COR/LEA genů při současném působení nízkých teplot
Jana Tomanová -
Vliv počtu rostlin na výnos ozimé pšenice v rámci technologií přesného setí
Ladislav Paclt -
Optimalizace tras při chemické ochraně rostlin v prostředí konkrétního zemědělského podniku
Jiří Maček -
Poradenství v ochraně rostlin v praxi na příkladu pšenice ozimé
Vojtěch Kašpar -
Vyhodnocení finančních nákladů na ochranu rostlin v konvenčním a ekologickém zemědělství
Jitka Stoklasová
Název
Vložil
Vloženo
Práva