Výživa pšenice ozimé hořčíkem a následný vliv hořčíku na kvalitu produkce – Filip Filgas
Filip Filgas
Bachelor's thesis
Výživa pšenice ozimé hořčíkem a následný vliv hořčíku na kvalitu produkce
Magnesium in winter wheat nutrition and subseqent influence of magnesium on production quality
Abstract:
Tato bakalářská práce je uvedena literárním přehledem, který přibližuje tématiku hořčíku v půdě, výživy rostlin a pšenice ozimé hořčíkem, hnojiv s hořčíkem a vlivu hořčíku na výživu člověka.Cílem práce je hodnocení bilance hořčíku v dlouhodobých přesných polních pokusech s osevním postupem brambory, pšenice ozimá, ječmen jarní při různých systémech hnojení. Cílovou plodinou byla pšenice ozimá.Výzkum …moreAbstract:
This bachelor's thesis starts with in a literature review, which introduces the topic of magnesium in soil, plant and winter wheat nutrition with magnesium, fertilizers with magnesium and the effect of magnesium on human nutrition.The aim of the work was to evaluate the balance of magnesium in precise long-term field experiments with the crop rotation comprised of potatoes, winter wheat, spring barley …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Martin Kulhánek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FILGAS, Filip. \textit{Výživa pšenice ozimé hořčíkem a následný vliv hořčíku na kvalitu produkce}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/rq2x7f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
The Development of Methods for Root Phenotyping in Field Crops and Evaluation of the Impact of Environmental Stress and Plant Nutrition of Root Architecture
Wutthida Rattanapichai -
The effect of elevated CO2 concentration, light regime and nitrogen nutrition on plant physiology and metabolism and response to subsequent drought and heat stress in barley
Hana Findurová -
Substitution of antibiotic growth promoters in animal nutrition by bioactive plant-derived products: a review of the literature
Amálie Balaštíková -
Vliv růstové fáze rostlin pšenice ozimé na aktivaci COR/LEA genů při současném působení nízkých teplot
Jana Tomanová -
Vliv počtu rostlin na výnos ozimé pšenice v rámci technologií přesného setí
Ladislav Paclt -
Optimalizace tras při chemické ochraně rostlin v prostředí konkrétního zemědělského podniku
Jiří Maček -
Poradenství v ochraně rostlin v praxi na příkladu pšenice ozimé
Vojtěch Kašpar -
Vyhodnocení finančních nákladů na ochranu rostlin v konvenčním a ekologickém zemědělství
Jitka Stoklasová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights