Optimalizace přídavku derivátu celulózy v závislosti na stabilitě emulzí – Bc. Lenka Vaňharová
Bc. Lenka Vaňharová
Master's thesis
Optimalizace přídavku derivátu celulózy v závislosti na stabilitě emulzí
Optimization Added Derivative of Cellulose in Dependence on the Stability of Emulsions
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzí systémem dvou emulgátorů, za použití homogenizačního zařízení Ultra-Turrax. U emulzí byly měněny poměry mezi olejovou a vodnou fází, dále hodnot HLB systému i celkové množství emulgátorů. Do všech připravovaných emulzí byl přidáván 1% vodný roztoku methylcelulózy za účelem zvýšení viskozity systému, a tudíž zvýšení stability emulzí. Dále bylo prováděno …viacAbstract:
The thesis is focused on preparation of emulsions with the system of two emulsifiers, using a homogenization device Ultra-Turrax. The emulsions were varied ratios between the oil and aqueous phases, HLB values and total quantity of emulsifiers. To all prepared emulsions was added 1% aqueous solution of methylcellulose to increase the viscosity of the system and the stability of emulsions, too. It was …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013
Zverejniť od: 24. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vaňharová, Lenka. Optimalizace přídavku derivátu celulózy v závislosti na stabilitě emulzí. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Práce na příbuzné téma
-
Reologické vlastnosti a stabilita kosmetických emulzí
Petra Škramlíková -
Fyzikální stabilita kosmetických emulzí
Monika Šupolíková -
Pickeringovy emulze jako nosiče esenciálních olejů
Sabina Botková -
Potravinářské emulze a jejich charakterizace
Marie Chvatíková -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Stabilita vícečetných emulzí
Kateřina Szewczyková -
Reologické vlastnosti a stabilita kosmetických emulzí
Petra Škramlíková -
Sledování vlivu vybraných syntetických konzervantů na stabilitu kosmetické emulze typu O/V
Anna Holubová