Viktorie Běhalová

Bakalářská práce

Moderní technologie přípravy kávy

Modern technology of coffee preparation
Anotace:
V bakalářské práci je popsán proces výroby kávy od samotné historie, prvních zmínkách používání, dále růst na plantážích, zpracování a pražení. Zmiňuje přípravu jednotlivých kávových nápojů, používaná technologická zařízení a v neposlední řadě taky vliv kávy na zdraví člověka. Praktická část je věnována senzorické analýze, prostřednictvím které jsou porovnány tři kávové směsi připravené různými metodami …více
Abstract:
The bachelor's thesis describes the process of coffee production, starting from its independent history, first recognition of using, followed by the growth on plantations, processing and roasting. It introduces the preparation of various coffee beverages, the technological equipment used, and last but not least, the impact v of coffee on human health. The practical part is devoted to sensory analysis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Běhalová, Viktorie. Moderní technologie přípravy kávy. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe