Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích – Pavel Pucholt
Pavel Pucholt
Bakalářská práce
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Edible insects in a food safety and nutritional perspective in the developing countries
Anotace:
Bakalářská práce na téma Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích byla zpracována jako literární rešerše. V úvodní kapitole byla popsána historie entomophagie, která poukazovala na poznatky o konzumaci hmyzu člověkem již po miliony let. Dále práce seznamovala s problematikou rozvojových zemí, jako je hlad, podvýživa a potřeba zajištění dostatečného množství potravin …víceAbstract:
The Bachelor‘s thesis on the topic of edible insects in terms of food safety and nutritional perspective in developing countries was processed as a literature search. In the first part was described history of entomophagy, which points to knowledge about human consumption of insect for millions of years. Furthermore, the work introduced the issues of developing countries, which is hunger, malnutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Klára Urbanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PUCHOLT, Pavel. \textit{Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/rs8nxd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Potravinová bezpečnost domácnosti
Tomáš Roušar -
Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost
Marek Divín -
Potravinová a surovinová bezpečnost státu
Terézia Turčinová -
Potravinová bezpečnost a adaptační opatření na klimatické změny ve vybraných zemích Afriky
Dominika Sváková -
Humanitární a dobrovolnická pomoc a potravinová bezpečnost
Marie Andrysová -
Nouzový stav a potravinová bezpečnost České republiky
Monika Surá -
Potravinová bezpečnost na municipální úrovni
Eva Zábojníková -
Ekologické zemědělství a potravinová bezpečnost
Martin Blaha
Název
Vložil
Vloženo
Práva